Și-a omorât prietenul cu 32 de lovituri de cuțit. Român condamnat în Zaragoza

Un român de 44 de ani a fost condamnat la 12 ani de închisoare de Tribunalul din Zaragoza, pentru că anul trecut în mai și-a omorât un concetățean.

judecatorie

Incidentul s-a produs în cartierul Casablanca, din Zaragoza, pe 19 mai 2014. Victima și agresorul locuiau în același apartament, împreună cu un alt prieten.

Se pare că între cei doi s-a iscat o ceartă care a degenerat în bătaie, agresorul i-a aplicat 32 de lovituri de cuțit victimei.

Deși acuzatul a susținut pe tot timpul anchetei și a procesului că este nevinovat, probele strânse la dosar de către anchetatori demonstrează contrariul.

Românul care locuia în casă cu cei doi le-a povestit polițiștilor că atunci când s-a întors acasă l-a găsit pe agresor în sufragerie, cu hainele pătate de sânge și cu un cuțit în mână.

El a mai declarat că a fost amenințat de către criminal cu moartea dacă va spune cuiva. După câteva ore, a reușit să fungă din casă și a alertat autoritățile.

Procurorii au prezentat în cadrul procesului examene medico-legale care probează vinovăția bărbatului.

Judecătorii l-au găsit vinovat pe român și l-au condamnat la 12 ani de închisoare, plus că va fi obligat să-i plătească o despăgubire morală fiului de 14 ani al victimei, în valoare de 124.621 de euro.