Spania, cel mai scăzut nivel al șomajului din 2011

Rata şomajului din Spania a scăzut în trimestrul al doilea la 22,4%, cel mai scăzut nivel din aproape patru ani, de la 23,8%, în trimestrul precedent, amplificând aşteptările că avansul economic va accelera crearea de noi locuri de muncă, relatează Bloomberg.

somaj foto

Şomajul se află la cel mai redus nivel înregistrat după trimestrul al treilea din 2011, cu câteva luni înainte de venirea la putere a premierului Mariano Rajoy, care a promis relansarea creşterii economice şi înfiinţarea de locuri de muncă.

În timpul mandatului lui Rajoy, rata şomajului a urcat la un nivel record de 26,9%, în primul trimestru din 2013, de la 22,6%, la debutul său în funcţie, în decembrie 2011.

În pofida declinului, şomajul din Spania se află în continuare la al doilea cel mai ridicat nivel din regiune, după Grecia, cu peste 5 milioane de oameni fără un loc de muncă.

Guvernul de la Madrid a îmbunătăţit estimarea de creştere economică din acest an la 3,3%, de la 2,9% în aprilie. Pentru 2016, Guvernul anticipează un avans al PIB de 3%.