Spania. Peste 100 de milioane de euro alocați pentru noul an școlar de Comunitatea Madrid

Cristina Cifuentes, președinta Guvernului Regional a Comunității Madrid, a anunțat că în anul școlar 2017 -2018, 548.819 de elevi vor primi burse în valoare de 111,6 milioane de euro, iar 15.303 vor beneficia de ajutoare însumând 10,3 milioane de euro, transmite Telemadrid.es

Una dintre cele mai importante măsuri luate de Guvernului Regional este reducerea prețului la meniul școlar. Pentru susținerea acestei acțiuni au fost alocate aproximativ 38 de milioane de euro.

Circa 32.000 de familii care au copii la grădiniță vor beneficia de un fond de sprijin de  36 de milioane de euro.

Șapte milioane de euro sunt alocați pentru copiii care se întorc la școală prin programul „Segunda Oprtunidad” (A doua șansă).

Elevii care doresc să urmeze o școală profesională vor avea la dispoziție 22 de milioane de euro pentru burse. Se estimează că aproximativ 10.000 de școlari vor primi burse în acest an.

Conform aceleași surse, 385.000 copii vor primi un împrumut pentru a-și cumpăra cărți.

Peste 270 de milioane de euro vor fi dirijați către programele care vizează elevii cu nevoi speciale. Tot din acești bani vor fi angajați 7.000 de profesioniști care vor trebui să acorde asistență educațională copiilor cu dizabilități.

În noul an școlar, în Comunitatea Madrid,  au fost înscriși 1,2 milioane de elevi, dintre care 54,3% învață în unități școlare publice.

Ce trebuie să faci dacă ești hărțuit în școală? Elevii români trebuie să știe asta

Program de ajutor economic pentru femeile de afaceri din Spania

Madrid. S-au suplimentat ajutoarele pentru plata chiriei. Mii de familii cu venituri mici vor putea beneficia de acest sprijin