Statistică „Seguridad Social”: Mai puțini români „autónomos” în ultimii șapte ani

Românii ocupă locul al doilea în ceea ce privește numărul Persoanelor Fizice Autorizate (autónomos) într-un studiu al Federación de Organizaciones de Profesionales, Autónomos y Emprendedores (OPA) pe baza datelor oferite de Serviciul de Securitate Socială (Seguridad Social).

seguridad social

Cu toate acestea, numărul românilor care lucrează independent în Spania a scăzut cu 40 de procente, de la 47.102, în 2008, până la 28.587, în primul semestru al anului 2015.

În schimb, înregistrarea cetățenilor chinezi, situați pe primul loc în acest clasament, a crescut cu 109%, ajungând la 47.174 afilitați la Serviciul de Securitate Socială.

Mai mult de jumătate dintre cei înregistrați ca „autónomos” în Spania fac parte din cinci comunități de altă naționalitate decât cea spaniolă, potrivit datelor oferite de Serviciul de Securitate Socială (Seguridad Social).

Astfel, din totalul de 259.387 persoane fizice autorizate înscrise în registrul OPA, 132.107 sunt de altă naționalite, românii fiind situați pe locul doi în această statistică.

Camilo Abiétar, președintele OPA, într-o declarație făcută pentru Territorio PYME, spune că „imigranții aduc o contriubuție majoră în mediul omenilor de afaceri, dar și în rândul consumatorilor, punând la dispozițe atât cunoștințele lor despre comerț, cât și date importante despre consumatori.”

„OPA dorește să stabilească o relație strânsă între omenii de afaceri de alte naționalități și cei naționali; relație bazată pe necesitățile acestora punându-le la dispoziție instrumente financiare pentru a-și desfășura într-un mediu propice, activitățile comerciale”, a mai decalarat Abiétar.