Traseism politic în diaspora. PMP înghite organizații fantomă și lideri contestați

Filiala PNL Italia a PNL Diaspora a anunțat că trece in corpore la Partidul Mișcarea Populară (PMP) condusă de Traian Băsescu. Anunțul a fost făcut duminică, 25 septembrie, de Dorin Coman, fost lider al PNL Diaspora la Roma, scrie stiripesurse.ro. Potrivit aceleiași știri, Coman a anunțat că „împreună cu el până la acestă oră au semnat adeziuni la PMP în jur de 400 de membri (din 450 de membri ai PNL Italia 382 semnaseră până ieri adeziuni la PMP)”, scrie gazetaromânească.com

PMP

Anunțul a fost făcut la o locație din Roma, Via Ulisse Aldrovandi nr. 16, unde anul trecut, în 1 februarie, autoproclamata filială PNL Roma și-a declarat independența față de Victor Ionescu, autoproclamat șef la PNL Diaspora. Unul din organizatorii întâlnirii era Dorin Coman, un militant activ în comunitate,dar greu de încadrat, având în vederepiruetele amețitoare pe care le face de ani de zile.

Dorin Coman i-a pus pe tavă lui Eugen Tomac o organizație nerecunoscută de „adevărata organizație PNL Italia”, condusă de Adrian Chifu, consilier la Verbania.

Cine este Dorin Coman? Cum spunem, greu de definit orientarea sa, având în vedere că oriunde este rost de o funcție, de o apariție, de o ieșire cât de mică în față, la orice întâlnire sau ”șezătoare” organizate la ambasadă sau altă instituție, acolo este nelipsit Dorin Coman. Chiar și la concursul pentru angajări la consulatul de la Roma, printre participanții dați publicității era și el, Dorin Coman!

Este născut la Bumbești – Jiu, în Gorj: anecdoctic vorbind, se confirmă faptul că oltenii au nevoie mai mult de funcții decât de aer! Ca orice român din diaspora care se respectă, are asociație, „Dacia Felix” din Roma și a candidat la toate alegerile administrative de până acum, cu rezultate pe măsură. În 2009 a candidat laMonterotondo și a obținut 11 voturi. În 2013 a candidat în Municipiul III la Roma pe lista „Centro Democratico”, sprijinindu-l pe Ignazio Marino, candidatul PD de atunci. Nu se știe câte voturi a luat, nu a anunțat niciodată. În 2016 se pare că iar a candidat pe undeva. Cine reușește să îi urmărească activitatea?

Cu partidele a fost mereu nehotărât, vrea să se înscrie în toate, să nu piardă, cine știe, vreo oportunitate. CITEȘTE MAI DEPARTE AICI!

 

Sorin Cehan, Andi Rădiu