Turiștii români preferă Spania

Târgul de Turism al României s-a desfășurat în perioada 16 – 19 februarie, la Romexpo, și a reunit 250 de agenţii de profil şi tur-operatori din 14 ţări (Austria, Bulgaria, Egipt, Croaţia, Federaţia Rusă, Grecia, Israel, Moldova, Palestina, Polonia, Republica Dominicană, România, Turcia şi Ungaria).

„Din punct de vedere al trendului, destinaţia principală a fost Spania, cu o ofertă foarte bogată. Se pleacă spre de peste tot, din Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timişoara, Craiova”, a spus  Alin Burcea, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT) citat de Mediafax.

Acesta a precizat că Spania a luat locul Turciei în topul preferinţelor românilor, deoarece este percepută ca o destinaţie sigură. Pe de altă parte, veniturile românilor au crescut în ultimul an şi bugetul alocat pentru vacanţe s-a mărit.

 „În Spania poţi cumpăra un sejur la patru stele, cu aceeaşi bani cu care te duci în Turcia la cinci stele. Însă este o destinaţie sigură, iar, în special familiile cu copii pun mare accent pe acest lucru“, a declarat Alin Burcea, pentru Mediafax.

„Ca o noutate a acestui început de an, observăm o creștere a apetitului românilor pentru destinații din Spania — Mallorca, Tenerife, Gran Canaria sau Costa Brava», spune și Marius Pandel, CEO Christian Tour.

Pe durata târgului, agenţiile de voiaj s-au întrecut  în oferte pentru a-şi creşte vânzările.

O creştere consistentă a vânzărilor se remarcă şi în ceea ce priveşte pachetele de servicii turistice pentru vacanţele în România.