Un român cerea taxă de protecție cerșetorilor

Guardia Civil a reținut un bărbat de 43 de ani, de origine română, după ce acesta a fost prins în flagrant delict în timp ce „încasa” taxă de protecție de la o femeie, tot din România, care cerșea pe stradă.

cersetorie

Polițiștii știau de existența individului, deoarece mai mulți cerșetori reclamau faptul că le este percepută o taxă de protecție, dar nu aveau destule informații și probe pentru a-l reține.

Miercuri, 7 ianuarie, la comisariat s-a prezentat o femeie care a depus o plângere conform căreia, de mai bine de doi ani, un individ îi cere bani pentru a o lăsa să cerșească pe străzile din localitatea Villaviciosa, Asturias.

Ea le-a mai spus polițiștilor că îi dădea în fiecare săptămână între 10 și 50 de euro, iar de sărbători peste 100 de euro.

Femeia a susținut în fața organelor de anchetă că a încercat să nu mai plătească „taxa”, dar individul a amenințat-o cu moartea și în repetate rânduri i-a spus că le va face rău celor doi copii ai săi.

Pe baza informațiilor furnizate de reclamantă, a descrierii individului și a mașinii în care se deplasa, polițiștii l-au prins în timp ce „încasa” taxa de protecție.

Dus la comisariat, s-a descoperit că bărbatul avea și alte antecedente penale în legătură cu același tip de infracțiune.

Ancheta rămâne deschisă pentru a se stabili exact numărul persoanelor de care individul a abuzat, iar „protectorul” va rămâne în arestul poliției până la definitivarea investigației.