Vești bune pentru șomerii din Madrid! Vor plăti mai puțin pe mijloacele de transport în comun

Șomerii vor circula mai ieftin pe mijloacele de transport din Madrid, a anunțat miercuri, 7 octombrie, președintele Comunității Madrid , Cristina Cifuentes.

abonament foto

Potrivit acesteia, persoanele care se află în șomaj vor beneficia de abonamente mai ieftine pentru transportul în comun: „Vom lansa, la 15 noiembrie, un abonament pentru mijloacele de transport în comun, în valoare de zece euro pe lună, pentru șomerii de lungă durată», a declarat Cifuentes într-un interviu la postul național de radio al Spaniei (RNE).

Un purtător de cuvânt al Ministerului Transporturilor, citat de site-ul 20minutos.es, a spus că proiectul se află în acest moment încă în faza discuțiilor.„Așteptăm să vedem ce date ne vor veni de la celelalte ministere, pentru a stabili numărul beneficiarilor și costurile totale”, a declarat acesta.

Ca referință, Serviciul Public de Stat pentru ocuparea forței de muncă (fostul INEM ) consideră șomer pe termen lung toate persoanele care nu au fost angajate și care în ultimul an nu și-au găsit un loc de muncă.

De măsura anunțată de președintele Comunității Madrid ar beneficia de 395.400 de persoane din Comunitate.

În conformitate cu cele mai recente statistici ale Biroului Forței de Muncă, dacă s-ar lua în considerare și persoanele care nu au avut de muncă în ultimii doi ani, numărul beneficiarilor ar crește cu încă 278.800 de oameni.

Dacă ieftinirea va avea loc, un șomer va economisi 44,60 euro pe lună pentru zona A și 89,30 de euro pe lună, pentru zona C2, 53,70 euro pentru zona B1, 62 de euro pentru zona B2, 72 de euro pentru zona B3 și 79,50 euro pentru zona C1.

PSOE avertizează că măsurile de acest gen ar putea avea repercusiuni în anul 2016, când probabil va trebui să crească prețul celorlalte abonamente pentru a putea susține financiar propunerea.

Cu toate acestea, guvernul regional a anunțat că prețul abonamentelor pentru transportul public din Madrid nu va crește pe toată perioada legislativă.

În ultimii nouă ani, prețul abonamentelor a fost schimbat 12 ori, ajungând să fie mai mari cu 49% față de 2005, informează 20minutos.es.