Vioara lui Enescu în concert la Madrid, Zaragoza și Barcelona

Cu ocazia Zilei Naționale a României, Institutul Cultural Român de la Madrid în colaborare cu Ambasada României în Spania, Consulatul General al României la Barcelona, Consulatul României la Zaragoza și cu sprijinul Radio România organizează, în perioada 25-30 noiembrie, trei concerte de vioară și pian în orașele Madrid, Zaragoza și Barcelona.

george enescu

Concertele reiau turneul de succes „Duelul viorilor: Stradivarius vs. Guarneri”, pe care violoniștii Gabriel Croitoru și Liviu Prunaru, acompaniați de pianistul Horia Mihail, l-au susținut în 11 orașe din România și Republica Moldova.

Gabriel Croitoru va concerta cu vioara „Catedralaˮ, ce datează din anul 1731 și poartă semnătura lutierului Giuseppe Antonio Guarneri și care i-a aparținut compozitorului George Enescu, în vreme ce Liviu Prunaru va interpreta pe o vioară Stradivarius „Pachoudˮ, din 1694.

Programul concertelor:

Zaragoza
Miercuri, 25 noiembrie, de la ora 20.00, în Auditoriul Zaragoza (Sala Luis Galve) din strada Eduardo Ibarra, numărul 3.

Madrid
Sâmbătă, 28 noiembrie, de la ora 19.00, în Auditoriul CaixaForum Madrid, din strada Paseo del Prado, numărul 36.

Barcelona
Luni, 30 noiembrie, de la ora 19.30, în Auditoriul CaixaForum Barcelona, din strada Francesc Ferrer i Guàrdia, numărul 6-8.

Pentru concertele din Madrid și Barcelona, prețul biletelor este de 12 euro, iar pentru cel de la Zaragoza prețul este de 5 euro. Clienții băncii «la Caixa» au o reducere de 50% la prețul biletului, indiferent de oraș.