Acuzat că a abuzat sexual un copil român, preotul Donoso a încercat să se omoare, dar s-a răzgândit

Jose Donoso, preotul de 67 de ani acuzat luna trecută că a abuzat sexual un copil român de 12 ani, a fost internat la Spitalul de Psihiatrie din Merida, după ce a încercat să se sinucidă, miercuri 4 februarie.

prreot

Preotul a fost adus la spital după ce a sunat la ambulanță și a anunțat că a încercat să se sinucidă cu pastile.

Medicii i-au aplicat lui Donoso tratamente specifice în aceste cazuri, iar după ce l-au stabilizat, l-au trimis la secția de psihiatrie. Conform istoricului medical al preotului, acesta a mai primit asistență psihologică de specialitate, acum câțiva ani, la Clinica Lopez Ibor, din Madrid.

Scandalul a izbucnit pe 22 ianuarie, când Magistrații Curții de Instrucție numărul 1 din localitatea Don Benito, provincia Badajoz, l-au chemat pe preot să dea declarații cu privire la o plângere depusă de primăria din localitate care îl acuza de abuz sexual asupra unui minor.

Ca măsură preventivă s-a emis un ordin prin care Donoso, judecat în stare de libertate, nu are voie să se apropie la mai puțin de 100 de metri de victimă.

Citește și: Badajoz: Preot catolic acuzat că a abuzat sexual un copil român

Episcopia din Plasencia i-a ridicat preotului dreptul de a mai oficia slujbe, iar până la definitivarea anchetei poliției a fost suspendat din orice funcție bisericească.