ATENȚIE! Scad taxele la grădinițele de stat din Madrid

„Taxa percepută de grădinițele de copii din Comunitatea Madrid va fi redusă cu 20% începând de anul școlar viitor”, a anunțat Guvernul Regional madrilen, citat de EFE.

Madrid

„Dacă până acum părinții scoteau din buzunar între 80 și 260 de euro pentru a achita taxa preșcolarilor, începând de anul viitor facturile vor scădea simțitor ”, scrie EFE.

Măsurile luate încurajează relansarea sectorului școlar de stat în detrimentul celui particular și sunt o soluție alternativă a grădinițelor particulare care în ultimii ani școlari au venit în întâmpinarea părinților cu o gamă variată de oferte: o taxă unică pentru doi copii înscriși, activități extrașcolare diverse, ore de limbi străine, etc.

EFE mai transmite că această măsură a fost adoptată ca urmare a faptului că, în 2015, unu din trei părinți a anulat înscrierea micuților în sistemul de școlarizare de stat. Lista de așteptare pentru înscrieri a dispărut, iar 20.000 de familii din Madrid au renunțat la cele 44.000 de locuri oferite de Comunitate.

Executivul regional continuă, astfel, politica de reducere a prețurilor. Cea mai populară măsură a fost reducerea prețului la abonamentul pentru transportul în comun pentru tineri, la 20 de euro.