Parteneriat româno-spaniol la Malaga. O polițistă din România patrulează în localitatea Mijas

Până pe 15 septembrie, polițista Augustina Chivu va patrula atât pe plaja din municipiul Mijas, provincia Malaga, cât și în localitate, alături de organele de pază și protecție civilă din Spania.

mijas

„Colaborarea dintre poliția română și cea spaniolă este o formă de a garanta siguranța turismului în zonă și de a putea furniza servicii de calitate celor care aleg să-și petreacă vacanța pe Costa del Sol”, a spus Juan Carlos Maldonado, primarul localității Mijas, la întâlnirea cu Augustina Chivu și șeful Gărzii Civile (Guardia Civil) din municipiu, locotenentul Leonardo Rey.

„ Ea (n.red. Augustina Chivu) nu vine să investigheze, vine să ofere servicii de calitate într-unul dintre domeniile cheie ale economiei spaniole: turismul. Mulți cetățeni români vin în vacanță în zona municipiului nostru, faptul că întâlnesc un polițist din țară lor oferă o mai bună comunicare, dar accentuează și buna noastră imagine”, a mai spus Maldonado în cadrul aceleași întâlniri.

Primarul localității Mijas a făcut cunoscute și sectoarele pe care le va deservi Augustina: „polițista va avea ca obiective centrele comerciale, faleza, hoteluri, terenuri de golf, parcul acvatic și va fi întotdeauna însoțită de un polițist spaniol sau de un gardian”.

Augustina nu este singurul polițist de altă naționalitate din zonă.

În cadrul „Planului pentru un turism sigur” desfășurat de mai multe primării din Spania, municipalitățile, în colaborare cu Poliția Națională (Policia Nacional) și Garda Civilă (Guardia Civil), au încheiat parteneriate de colaborare cu România, Bulgaria, Columbia, Argentina, Franța, Anglia etc.

Țările partenere trimit polițiști în zonă, pentru a sprijini și contribui la activitățile din sectorul turistic, împreună cu autoritățile regionale și locale.

„Faptul că polițiștii din alte țări vin să ne sprijine activitățile nu numai că ne ajută la desfășurarea investigațiilor, dar prin schimbul de cunoștințe în domeniu, putem spori formarea și experiența agenților”, a ținut să precizeze locotenentul Leonardo Rey, șeful Gărzii Civile (Guardia Civil) din Mijas.