Autoritățile din Spania vor să renunțe la tradiționala „siesta”

Prim-ministrul Spaniei, Mariano Rajoy, plănuiește să reducă ziua de lucru prin scoaterea siestei de trei ore, cu scopul ca oamenii să încheie programul la ora 18:00 și nu la 20:00, așa cum se întâmplă în prezent, arată rtve.es.

siesta

În mod normal, ora de lucru a angajaților din Spania începe la ora 10, aceștia intrând în siestă pentru trei ore de la 14. Când pauza s-a încheiat, aceștia revin la muncă și termină ziua de lucru la ora 20.

«Avem nevoie de ore de muncă mai flexibile, să reducem pauza de prânz, să fixăm limite de timp pentru întâlnirile de afaceri şi să practicăm şi să cerem punctualitate. Voi găsi consens pentru a mă asigura că ziua de muncă se termină la ora 18.00», a explicat Rajoy prin intermediul unui comunicat preluat de rtve.es.

Această acțiune a premierului spaniol vine în contextul în care, în ciuda faptului că angajații spanioli lucrează mai multe ore decât germanii în teorie, din punct de vedere practic, aceștia nu sunt la fel de productivi.

Printre propunerile lui Mariano Rajoy se numără și întoarcerea Spaniei la fusul orar Greenwich Mean Time (GMT), asemenea Londrei, având în vedere că, în prezent, Madridul are aceeași oră ca țările din Europa Centrală.