Barcelona. Un POKEMON „asista” la ședința de consiliu a primăriei

Pokemonul Eevee a fost, vineri, 22 iulie, protagonistul unei ședințe de consiliu a Primăriei din Barcelona, informează publicația La Vanguardia.

Barcelona

Dezbaterea plenului a fost întreruptă când unul dintre consilieri l-a detectat cu ajutorul aplicației Pokemon Go pe Eevee care stătea chiar lângă primarul adjunct Jaume Collboni.

La aflarea veștii că micuța capră galbenă cu barbă și urechi de măgar se află în camera de consiliu, mai mulți participanți au publicat mesaje pe pețeau de socializare Twitter în care făceau glume „politice”. Ei se întrebau dacă pokemonul este socialist sau dacă face parte din echipa de guvernare a primarului Barcelonei, Ada Colau.

Barcelona

Distracția consilierilor a fost întreruptă de republicanul Alfred Boch care a scris pe contul să de Twitter următorul mesaj amintind că pokemonii sunt utilizați acum și de copiii din Siria care atrag atenția asupra evenimentelor din țara lor: „Sunt unii care văd pokemoni în plenul din Barcelona, noi ar trebui să vedem regizorii care ne ajută să deschidem ochii”.

Evenimentul a avut loc tocmai în ziua în care popularul Alberto Fernandez a cerut Consiliul Local să dezvolte o campanie de informare pentru a promova utilizarea civică și responsabilă a noilor tehnologii.

FOTO: ALEX GARCIA

Sursa: www.lavanguardia.com