Campania „Din suflet pentru România” continuă! 200 de litri de ulei au ajuns la un centru de bătrâni

Asociația „Centrul Cultural Român din Catalonia”, împreuna cu parohia „Sfântul Ștefan cel Mare” din localitatea Arbucies, provincia Girona, au continuat, și în luna februarie, campania „Din suflet pentru România”, de colectare de alimente și haine pentru centrele de copii și bătrâni din România.

foto 2

Prima etapă a campaniei s-a materializat în luna ianuarie, atunci când persoanele cu dizabilități de la Centrul de Îngrijire și Asistență din Târgul Neamț au primit mai multe pachete cu alimente de la românii din Spania.

Cea de a doua etapă a avut loc în luna februarie și a constat în strângerea a 200 de litri de ulei comestibil, pentru același centru de bătrâni din Târgul Neamț.

În luna martie, organizatorii vor strange alimente, haine și jucării pentru mai multe orfelinate din România.

Ajutoarele pentru persoanele cu handicap au ajuns în România, gratuit, cu ajutorul firmei de transport Atlassib, partener oficial al campaniei.

foto 1

Stela Vidrașcu, vicepreședinta Asociației Centrul Cultural Roman din Catalunia, a decalarat: „prin acest gest umanitar dorim să-i facem să nu se simtă marginalizați și să înțeleagă că mai sunt persoane care se gândesc și la ei.”

Directoarea Centrului de Îngrijire și Asistență din Târgul Neamț, Arsinica Nemțanu, a trimis un mesaj de mulțumire, atât organizatorilor, cât și celor care au participat la campanie: „Mulțumim atât părintelui paroh Adrian Apostol, cât și tuturor persoanelor care au participat la strângerea acestor produse.”

Organizatorii fac apel la toți acei care vor să contribuie și pun la dispoziție un număr de telefon (0034) 642. 818. 884 unde vi se pot furniza mai multe informații.