Campanie xenofobă ce incită la violență împotriva românilor

Federația Asociațiilor de Români din Andaluzia (FARA) denunță, într-un comunicat de presă, că pe rețelele de socializare a fost declanșată o campanie xenofobă ce incită la violență împotriva românilor.

„De câteva zile, pe mai multe rețelele de socializare circulă un anunț în care se arată că o româncă a încercat să răpească un copil dintr-un magazin Primark.”

„Chiar dacă atât reprezentanții Poliției Naționale spaniole, cât și cei ai firmei Primark, au declarat că totul este doar o fabulație, acest zvon continuă să circule sub forma pe care o prezentăm mai jos. După cum puteți vedea, la sfârșitul mesajului, cititorii sunt incitați la violență”, se precizează în comunicat.

fara mesaj

„Săptămâna trecută Federația de Asociațiilor de Români din Andaluzia a cerut și a obținut ca Facebook să șteargă acest mesaj de pe pagina a mai mult de 300 persoane.”

Președinta FARA, Gabriela Stan, îi roagă pe toți românii care mai descoperă anunțul pe rețelele de socializare să trimită un mesaj pe adresa de e-mail fedrumanosandalucia@gmail.com pentru a putea lua măsuri împotriva acestei campanii.