Dacian Cioloş este noul premier al României

Dacian Cioloş este noul premier desemnat al României, a anunţat marţi, 10 noiembrie, preşedintele Klaus Iohannis, după consulări cu partidele parlamentare.

dacian ciolos

Numele lui Dacian Cioloş a fost vehiculat încă de la început şi, deşi PSD l-a propus pe Liviu Voinea, iar PNL a cerut alegeri anticipate, Klaus Iohannis a decis să îl numească pe fostul comisar european în postul de premier al României.

«Am ajuns la câteva concluzii importante. În urma primei runde de consultări, ne-am format o opinie şi vreau să o prezint. Este nevoie de un prim ministru independent sau tehnocrat, o persoană curată, care să nu fi fost implicată în nici un fel de scandal, o persoană integră. Este nevoie să fie promovaţi miniştri care au dovedit că sunt performanţi şi asupra cărora nu planează nici un dubiu. Este nevoie de partide fără corupţi. Este nevoie ca partidele să facă curăţenie în interior, să nu promoveze persoane care să fi fost implicate în acte de corupţie. Avem nevoie de alegeri corecte în primăvară şi toamnă. Avem nevoie de întărirea statului de drept. Asta tradus înseamnă că atunci când procurorii cer încunvinţări în parlament, să le primească. Este cu siguranţă nevoie şi de oameni noi. Asta nu înseamnă că cei vechi trebuie să plece, cei care sunt buni trebuie să rămână. Este nevoie ca orice guvern să fie sprijit de parlament, pentru a lua măsuri care garantează o creştere economică sustenabilă», a spus preşedintele Klaus Iohannis.