Filmul românesc „Roxanne”, la cinematograful Doré din Madrid

Institutul Cultural Român din Madrid, în colaborare cu Cinemateca Spaniolă (Filmoteca Española), organizează, în perioada 9- 21 decembrie, cea de a cincea ediție a Zilelor Filmului Românesc în Spania.

roxanneGazda acestei ediții este cinematograful Cine Doré (C/Santa Isabel, numărul 3, Madrid) unde vor fi proiectate nouă filme, dintre care patru în premieră în Spania.

În cea de a doua zi a evenimetului marți, 10 decembrie va rula pelicula „ Roxanne”.

Filmul,în regia lui Vali Hotea, este o dramă din 2013, durează 98 de minute și îi are ca protagoniști pe actorii: Șerban Pavlu, Diana Dumbravă, Mihai Călin, Adrian Văncică.

Scenariul poartă semnătura lui Vali Hotea și a Ilenei Muntean. Montajul Eugen Kelemen, iar producători sunt: Ada Solomon și Ioana Draghici.

Pelicula a obținut o serie de premii: Festivalul de la Locarno, 2013, Best Foreign Poster, Golden Trailer Awards, 2014, Festival Cinema Jove, Valencia, 2014.

Sinopsis:

La 20 de ani după Revoluția din România, Tavi Ionescu – un bărbat drăguț dar destul de imatur, trecut de 30 de ani – află din dosarul său de la Securitate că ar putea avea un fiu despre care nu a știut nimic. Pornind propria sa investigație secretă, Tavi se găsește prins într-un trecut complicat care acum dezvăluie adevăruri urâte ascunse, care îi dau peste cap viața sa, dar și pe a celor din jurul său. Pentru prima dată în viață, Tavi este forțat să ia niște decizii extrem de mature.