Home INFORMAȚII UTILE Informații utile!Cum să reacționezi în cazul unui atentat terorist
Informații utile!Cum să reacționezi în cazul unui atentat terorist

Informații utile!Cum să reacționezi în cazul unui atentat terorist

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

În cazul în care te afli într-un loc în care tocmai a fost comis un atentat terorist, în așteptarea sosirii forțelor de ordine, este recomandat să adopți următoarele comportamente:

atentat

1. Încearcă să fugi

Dacă este posibil, fugi de la locul atentatului. Ajută-i și pe ceilalți să iasă din zona de pericol, însă numai în măsura posibilului şi fără a te expune. Fugind de acolo, alertează-i despre pericol şi pe cei care vor să se apropie de locul atacului.

2. Încearcă să te ascunzi

Dacă nu poţi fugi de la locul atentatului, încearcă să te ascunzi, să te închizi undeva, să te baricadezi, să stingi lumina şi să-ţi pui telefonul pe silent.

3. Alertează autoritățile și ascultă-le ordinele

Odată adăpostit, sună la cel puțin un număr de urgenţă (112). Când sosesc forţele de ordine, apropie-te de ele, dar nu în fugă şi fără gesturi bruște. De asemenea, când te apropii de poliţie, ține mâinile ridicate si palmele deschise.

Dacă ești martorul unui comportament suspect:

– contactează forțele de ordine la 112;
– când intri într-un loc, reperează ieșirile de siguranță;
– nu furniza nici o informație privind intervenția forțelor de ordine;
– nu răspândi zvonuri sau informații neverificate pe internet sau pe rețelele de socializare.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII