Informează-te cu privire la alegerile municipale din 24 mai!

Comunitatea Madrid a creat un Portal Electoral unde pot fi consultate toate informațiile pre-electorale, electorale și post-electorale cu privire la Alegerile Municipale din 24 mai: elecciones2015.madrid.org.

portal Comunitatea Madird

Datele pot fi vizualizate în mai multe limbi: română, spaniolă, franceză și engleză.

Pagina va avea și o aplicație, unde vor putea fi consultate rezultatele scrutinului provizoriu (sondaj de opinie) din 24 mai. Aplicația va putea fi vizualizată atât de pe PC, cât și de pe tabletă sau telefonul mobil.

După publicarea Legii Electorale în Buletinul Oficial al Comunității Madrid (BOCM) a fost pus în mișcare proiectul „Portalul Electoral”, care cuprinde toate informațiile utile, atât pentru comisiile electorale, cât și pentru cei care vor vota.

Scopul portalului elecciones2015.madrid.org este acela de a fi o unealtă informațională ce are ca obiectiv furnizarea datelor cu privire la scrutinul din 24 mai.

De asemenea, site-ul va pune la dispoziția alegătorilor informații despre activitățile ce se vor desfășura în cadrul procesului de votare din Comunitatea Madrid, cum ar fi amplasarea secțiilor de votare, orarul de votare și listele cu votanți.

În faza pre-electorală, vor fi publicate informații despre alegerile din Comunitatea Madrid: norme, cum îți poți exercita dreptul de a vota, candidați, etc.

În ziua alegerilor, vor putea fi vizualizate toate datele pre-electorale, iar cei care doresc vor avea la dispoziție informații colectate în ziua scrutinului.

În faza post-electorală vor fi oferite date oficiale despre participarea la referendum și despre cei aleși.

Aplicația portalului, disponibilă câteva săptămâni înainte de scrutin, îi va ajuta pe cei interesați să consulte datele provizorii, dar vor putea vizualiza și informații despre scrutinului din 24 mai 2015 în comparație cu cele din 2011.

Datele vor fi împărțite pe comunitate, municipii, districte, grupuri de populație și zone geografice.

Rezultatele provizorii vor fi publicate în avans pe rețele de socializare Twitter și Facebook.