Madrid. S-au suplimentat ajutoarele pentru plata chiriei. Mii de familii cu venituri mici vor putea beneficia de acest sprijin

Aproximativ 8500 de familii madrilene cu venituri mici vor putea  beneficia de un sprijin financiar de până la 200 de euro pe lună pentru plata chiriei, anunță Tele Madrid .es.

Guvernul a alocat un fond de 38,5 milioane de euro pentru punerea în practică a acestui proiect prin semnarea , miercuri, 26 iulie, unui acord între Ministrul Lucrărilor Publice din Spania și Comunitatea Madrid.

Iñigo de la Serna, ministrul lucrărilor publice din Spania, a spus că „acordul este un clar exemplu prin care statul dorește ca fiecare familie aflată într-o situație economică precară să poate avea acces la o locuință decentă”, relatează TeleMadrid.es

Serna a a ținut să mai precizeze că cel mai probabil în 2018 se va pune în practică un proiect similar pentru întrajutorarea tinerilor și a bătrânilor.

Noul acord suplimentează fondurile „Programului regional de ajutor pentru plata chiriei”, care se desfășoară anual.

„Detaliile privind forma și documentele necesare pentru acordarea acestor ajutoare vor fi publicate în cel mai scurt timp pe pagina oficială a Comunității Madrid”, a declarat Pedro Rollán, consilier pe probleme de infrastructură din capitala regatului iberic, pentru telemadrid.es.