Medicamente pentru victimele din Clubul Colectiv de la românii din Barcelona

Un grup de români din Barcelona a organizat o strângere de fonduri pentru cumpărarea de medicamente pentru victimele din Clubul Colectiv. Astfel s-au strâns 949 de euro iar joi, 3 decembrie, va pleca spre România un transport cu 100 de cutii cu cremă Silvederma.

silvederma

„Totul a început cu reuniunea organizată la consulat pe 6 noiembrie. Am început într-o seară, când am făcut evenimentul pe Facebook cu prietena mea Andra Naita. Am luat autorizația și tot ce a mai fost nevoie pe numele meu pentru a ne putea strânge într-un cadru legal”, povestește Andreea Dragomir, coordonatoarea proiectului.

„Împreună cu Alexandra Pânzariu, Sabina Chipara, Adina Mocanu, Paula Niță, Desideria Mitzeac, Stefan Amaximoaie ne-am organizat și după ce am deschis un cont pentru donații am început să dăm telefoane. Ne-a ajutat mult și Geanina Boicu, consulul general de la Barcelona. Apoi a venit ideea expoziției, am contactat artiști din Spania și din România, care ne-au donat lucrări, am vorbit cu proprietarii barului Bianco Noir, și am organizat expoziția cu vânzare. Ne-am gândit că așa lumea simte că primește și ceva în schimb. Împreuna cu ceilalți colaboratori, ne-am împărțit treburile. Cine face designul de afiș, cine îl împarte, cine dă telefoane pentru medicamente. Așa a rămas acum pagina de Facebook Arte Solidario, pe care încercam să vindem ce ne-a mai rămas de la expoziție”, a mai spus ea.

„Transportul va pleca spre Compania Națională «Unifarm» S.A., pentru că aceasta este cea care gestionează donațiile de medicamente, le verifică și le trimite mai departe, unde este nevoie”, a mai adăugat Andreea Dragomir.

Campania continuă, cei care doresc să participe cu fonduri pot găsi toate informațiile pe pagina de Facebook a evenimentului.