Cel mai murdar atac la adresa românilor: „Sunteți plagă biblică. Nu sunteți latini, sunteți țigani romani, repudiați de Cartea Sfântă!”

Un spaniol din Barcelona tună și fulgeră împotriva românilor pe pagina sa de Facebook. Cel care își spune pe Facebook Juan Jose Lopez Calvo folosește cuvinte și imagini cu caracter rasist și xenofob la adresa românilor.

CalvoEl consideră că românii sunt „plaga societății spaniole” și „principalii vinovați de situația grea prin care trece țara sa”. Mai mult, româncele sunt făcute „curve”, iar românii sunt toți niște „hoți și nespălați”. El mai spune despre români că nu sunt un popor latin, ci descendenții „țiganilor romani”, despre care „Biblia spune că sunt hoți și trădători”.

Calvo a creat și un grup pe Facebook denumit „Rumanadas”(românisme) unde, de asemenea, postează imagini și cuvinte denigratoare la adresa românilor.

Nici câțiva dintre prietenii lui nu se lasă mai prejos, astfel că s-a ponit o adevărată cruciadă împotriva românilor.

Iată câteva exemple din „gândirea” lui Calvo care spune că se descrie ca fiind un „conducător profesionist” de tir, iar nu șofer.

Spaniolul afișează o fotografie în care niște femei despre care el spune că sunt românce salută armata nazistă din cel de-al doilea război mondial. Spre deosebire de acestea, arată el, femeile spaniole luptau cu arma în mână contra nazismului. Unul dintre prietenii săi comentează: „La ce te poți aștepta de la acești mizerabili care au îmbrățișat nazismul, cât le-a fost bine, după care s-au c…  pe ei când au venit rușii. Europa trebuia să-i abandoneze în mâinile rușilor pentru totdeauna, pe nenorociții ăștia (românii – n.red.) nu stau în niciun loc unde nu e de furat.”

rasism

Calvo spune despre una dintre postările sale cu privire la „istoria” românilor că „nu este o chesti «razistă» (sic!), ci sunt fapte și realitate”.

Citiți și vă minunați de „vastele” cunoștințe istorice ale individului:

rasism

„România era cunoscută în anterior ca «La Dacia», mai multe secole au fost inamicii Imperiului Roman, pînă când au fost cuceriți de de Împăratul Traian (primul împărat care nu provenea din Italia, era de origine Hispanică) și au adoptat latina, care se află la originea actualei limbi române, dar asta nu înseamnă că sunt un popor latin. În Africa de Sud se vorbește engleza și nu sunt englezi. Acești români sunt descendenții «țiganilor romani», clasificați deja în Biblie ca fiind persoane nedorite, hoți și trădători, plaga civilizației.”

Într-o altă postare, Calvo mai arată că a aruncat un ochi pe alte grupuri și pagini ale transportatorilor din Spania și se arată indignat de ceea ce a văzut:

„Grupul care nu are administrator/moderator/cenzor vreun român sau vreo româncă, are vreun „calif” iubitor al talibanilor ăstora care au angajați români cu numere de înmatriculare românești, sau au șoferi români sau secretara este o româncă angajată să muncească mai mult pe sub birou, cu burta-n sus, decât pe scaun.”

El continuă pe același ton rasist: „Surpinzător este faptul că există oameni care le cânt-n strună și îi invită la masă. Nu mă înnebuni, îți f… munca, pensiile, sănătatea și pe deasupra sunt «prietenari», să-mi bag p…. Concluzia este că rahatul este peste tot și dacă le lăsăm Guernica pe mână, ne-am ars…”

„Dacă gândurile și ideiile mele ar fi administrate de un român și apetitul meu sexual ar fi satisfăcut de o româncă, mai bine tac, mă întorc la celibat și plec din grupul ăsta. Asta ar mai lipsi ca șleahta asta de hoți, curve și prefăcuți să ne controleze”, spune Calvo cu privire la faptul că el nu permite românilor să intre în grupul său de Facebook.

„Carrion, Calsina, Trota, Sese, Marco etc. ați băgat de seamă că de fiecare dată când vorbim de rahatul din transporturi apar românii la mijloc?”, își întreabă el amicii. După care continuă: „O fi o coincidență? Eu cred că este mai mult decât evident că nu. Când protestezi împotriva acestor fapte, găsești multe comentarii cum ar fi: xenofobie, rasism și drăgălășenii asemănătoare cu scopul de a te face să taci din gură.”

„Profilele acestor lab…i  care fac aceste comentarii sunt mereu legate de același lucru, ori au vreo amantă care a lucrat prin sensuri giratorii, cu 25 de ani mai tânără și care în multe cazuri și-au lăsat familia și copiii și s-au căsătorit cu ele  din iubire. În alte cazuri au români care lucrează pentru ei sau niște nespălați care pretind că sunt persoane fizice autorizate, dar de fapt sunt niște căruțași, iar în alte situații sunt mizerabilii unor asociații false și au un trib de români care fac parte din ea. Într-un caz concret, o româncă este secretara lui (probabil că se referă la o cunoștință de-a sa – n.red.) o m…ă care are un grup de Facebook de transportatori unde cotcodăcește că este Spaniolă… ha,ha,ha, dacă ai acte nu înseamnă că ești spaniol, demnitatea, educația și rasa nu se dobândesc printr-o hârtie”, mai scrie vehement rasistul spaniol.

 

Violeta Niculescu