Primăria Târgovişte a reluat discuţiile pentru înfrăţirea cu oraşul Castellon

O delegaţie dâmboviţeană a vizitat la începutul lunii octombrie orașul Castellon de la Plana și a fost primită de primarul nou ales, Amparo Marco.

castellon foto

Castellon de la Plana este oraşul spaniol cu cea mai mare concentraţie de târgovişteni, estimându-se că aici ar trăi peste 12 000 de români, majoritatea din Târgovişte şi Dâmboviţa, scrie Gazeta Dâmbovițeană.

Conform aceleași surse în întreaga regiune, numărul se ridică la peste 40 000.

“Am avut mai multe întâlniri cu oficialităţii din Castellon de la Plana, dar şi din regiune. Printre altele am demarat discuţiile pentru înfrăţirea municipiului Târgovişte cu oraşul Castellon. Asemenea discuţii au fost făcute şi în 2011, dar nu s-au finalizat. Considerăm că o înfrăţire ar duce la o colaborare mai bună între administraţille celor două oraşe, în sprijinul comunităţii numeroase de târgovişteni care locuiesc în regiunea spaniolă” a declarat viceprimarul Cosmin Bozieru.

În cadrul vizitei, a fost semnat şi un acord de colaborare între poliţiile locale din Târgovişte şi Castellon de la Plana, pentru a promova cercetarea în comun și schimbul de experiență legate de securitatea publică și coexistența pașnică.

Primarul Amparo Marco a explicat că: “Poliția locală din Castellon, în ultimii ani a făcut un efort mare pentru deveni un model care se încadrează în rigorile de securitate și care să garanteze siguranța publică şi respectarea drepturilor cetăţeneşti. Activitatea sa serveşte ca model pentru multe forțe de ordine datorită experienței în poliția de proximitate şi noilor abordări în ceea ce privește cetățenia și mediere ca un instrument pentru munca de poliție. Suntem mândri că poliția noastră a devenit un un punct de referință pentru alte forțe de securitate”.