Primarul din Badalona, luat la rost din cauza românilor. „Nu ai fost în stare să scapi de ei!”

Candidatul CiU (Convergència i Unió) la primăria din Badalona (Provincia Barcelona) deputatul Ferran Falcó i-a reproșat public actualului primar al localității, Xavier García Albiol (PP), că nu a fost în stare să își respecte promisiunea de a micșora numărul românilor din oraș.

ferran falco

Discursul deputatului a avut loc la un miting al grupării politice, luni, 18 mai.

„Ai redus numărul de români? Abia 100 au plecat în ultimii patru ani, cam doi pe lună. Și mulți dintre cei care au rămas nu sunt înregistrați. O doamnă din Juan Valera (strada principală din cartierul La Salut unde majoritatea locuitorilor sunt imigranți) mi s-a plâns că nu poate dormi noapte din cauza zgomotului pe care îl fac vecinii din apartamentele imigranților și că nimeni nu face nimic cu vechile probleme”, a spus Falcó.

Deputatul i-a mai reproșat edilului că nu a reușit să „curățe” orașul: „Badalonezilor li s-au promis locuri de muncă, le-ai dat? Se pare că nu! Azi am văzut cu ochii mei cum venea un autocar plin cu români din Lloret (localitate din provincia Girona) și care muncesc cu 4,5 euro pe oră. Îmi pare rău, dar tu (n.red primarul Xavier García Albiol) nu ai aplicat clauzele sociale atunci când ai contractat muncitori.”

„Nu le-ai dat nici de muncă, nici nu ai scăpat de români, nici nu ai reușit să micșorezi infracționalitatea, nici nu ai sprijinit cultura, ești un oportunist și un populist. Te implici sau nu? Nu mă întreba pe mine cine mă va vota, întreabă-i pe oamenii cărora le-ai făcut promisiuni și nu le-ai respectat”, a mai spus Falcó, în fața celor 200 de participanți la miting.

La manifestarea ce a avut loc în fața discotecii „Carpa” a participat și președintele CiU, Arturo Mas, care după declarațiile colegului său a încercat să dreagă busuiocul:„ Noi nu avem discursuri plăcute și ușoare, suntem o grupare revoluționară, nu umblăm cu jumătăți de adevăr și niciodată nu vom promite ceea ce nu putem face. CiU duce o politică ce favorizează integrarea socială și îi sprijinim pe cei nevoiași.”