Răpită de proprii părinți și dusă în România

O fetiță de nouă ani care suferă de o boală foarte gravă a fost răpită de patru persoane în timp ce aceasta se plimba cu o îngrijitoare de la Centrul de Minori „Los Pilares” din Oviedo. Copilul fusese luat de la părinții săi de statul spaniol.

policia nacionalFata a fost descoperită la un spital din București, însoțită de mama sa, iar acum părinții riscă să fie extrădați în Spania pentru a fi judecați.

Potrivit Policia National, în timp ce îngrijitoarea plimba fetița, o furgonetă a oprit în dreptul lor. Din mașină au cobărât trei bărbați și, după ce au lovit-o pe supraveghetoare, au luat fetița și au dispărut.

Un trecător, martor la eveniment, le-a spus polițiștilor culoare și marca autovehicului și ultima literă a numărului de înmatriculare.

Polițiștii au descoperit că o rudă a fetei deținea un autoturism care corespundea descrierii martorului. Dus la secția de poliție, românul a a povestit ce s-a întâmplat, furnizând informații care au dus la identificarea celorlalți implicați.

Nu mică le-a fost surprinderea anchetatorilor când au descoperit că planul de răpire a fetiței a fost pus la cale chiar de părinții acesteia.

În urma investigațiilor, fetița a fost localizată într-un spital din București, unde este internată împreună cu mama ei. Se suspectează faptul că și tatăl ar putea fi în România.

Conform medicilor, fetița suferă de o boală incurabilă și urmează sub tratament medicamentos.

Doi dintre sechestradori se află în arestul poliției, iar pentru părinții minorei așteaptă hotărârea judecătorilor care ar putea cere extrădarea lor pentru a fi judecați în Spania.