Recrutau militanți pentru Statul Islamic. Arestați când părăseau Spania

Un cuplu suspectat pentru implicare în recrutarea de militanți ai rețelei teroriste Stat Islamic a fost arestat sâmbătă,  16 aprilie, pe un aeroport din sudul Spaniei, în timp ce încercau să părăsească țara pentru a ajunge în Maroc, împreuna cu fiul lor minor, relatează Mediafax.

teroristi

Ministerul spaniol de Interne a anunțat ca un bărbat de origine marocana și o femeie de origine spaniolă au fost arestați pe aeroportul din Algeciras, sudul Spaniei, sâmbăta dimineață, suspectați de legături cu rețeaua terorista Stat Islamic.

Cei doi ar fi făcut parte dintr-un grup care susține rețeaua teroristă, ocupându-se de recrutări de luptători, printre care militanți care au comis atacuri sinucigașe în Siria, se arata în comunicatul Ministerului spaniol de Interne.

Fratele bărbatului ar fi murit recent într-un atac sinucigaș, motiv pentru care cuplul se grăbea sa părăsească țara cât mai repede pentru a ajunge în Maroc, susține ministerul spaniol.

Fiul celor doi va fi plasat în grija autoritarilor. Poliția efectuează percheziții în locuința din Granada a cuplului în vederea continuării investigației.

De la începutul anului, autoritățile spaniole au arestat 18 persoane suspectate de legături cu militanții islamist