Un român în finala European Young Chef Award din Spania

Alin Barabancea, originar din Mărginimea Sibiului, va reprezenta Regiunea Gastronomică Sibiu la finala European Young Chef Award, ce va avea loc în noiembrie la Barcelona.

Românul a câștigat conscursul de gătit European Young Chef Award, inițiat de Institutul International de Gastronomie, Cultură, Arte și Turism și de Platforma Regiunilor Gastronomice Europene, organizat la Sibiu, marți 26 septembrie.

Sibianul a triumfat în competiție cu ”o reinterpretare a gulașului de oaie din Mărginimea Sibiului”.

”Juriul a deliberat și a decis că gulașul de oaie reinterpretat este cel mai reușit preparat. Bucătarul Alin Barabancea va reprezenta astfel Regiunea Gastronomică Europeană Sibiu 2019 la finala European Young Chef Award din Barcelona care va avea loc în luna noiembrie. Ca și premiu, acest bucătar va avea șansa să se perfecționeze alături de Chef Ștefan Bercea pentru a reprezenta regiunea Sibiu cu cinste”, potrivit unui comunicat transmis de organizatorii competiției.

Tema concursului de gătit de la Sibiu a fost tradițional și inovație, iar competiția a fost jurizată de Chef Sorin Bontea, Chef Ștefan Bercea, președintele Asociației Naționale a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism și Maestrul Bucătar Nicolae Drăghiciu.

Sibiu European Young Chef Award 2019 este o competiția organizată la nivel european de către International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism (IGCAT). Pe plan regional aceasta este organizată de către membrii Platformei Regiunilor Gastronomice Europene, Sibiul fiind membru din 2014.

Sursa:www.stiridesibiu.ro