Româncă umilită într-un spital din Madrid: „Vrei să abuzezi de Sistemul Medical!”

„Du-te naibii de aici că faci mișto de noi!” a fost răspunsul primit de o româncă de la cadrele medicale din Urgența Spitalului Infanta Elena de Valdemoro, comunitatea Madrid, informează publicația „Cadena Ser, Madrid Sur”.

hospital-infanta-elena-valdemoro

Elena a ajuns marți, 17 martie, la spital, acuzând dureri mari în zona abdomenului.

Problema era că femeia, deși locuiește în Spania de 10 ani și este căsătorită cu un cetățean spaniol cu care are trei copii, avea Cardul Medical expirat de un an.

Soțul femeii, citat de aceeași publicație, povestește că au fost tratați foarte rău de cadrele medicale. Deși medicul chirurg care se ocupa de româncă a văzut că femeia prezenta o inflamație în zona vezicii i-a acuzat pe cei doi că vor să abuzeze de Sistemul Medical și, conform declarației bărbatului, i-a trimis la… naiba.

Diagnosticul era grav și fusese pus chiar de medicul care a gonit-o din spital: pietre la vezica biliară.

Oficiali ai IDC Salud, din cadrul Spitalului de Valdemoro, a asigurat că românca a primit îngrijirile medicale care i se acordă oricărui pacient, fiind informată că i-a expirat Cardul Medical și a fost pusă să semneze un document, pentru ca unitatea sanitară să-și poată recupera cheltuielile pe tratamente, în cazul în care apar dificultăți.

Sursa: Cadena Ser