Spania, țara unde vin cei mai mulți studenți Erasmus. Ce îi face să aleagă universitățile iberice

Trei orașe spaniole se găsesc în top 10 al celor mai preferate destinații pentru o bursă Erasmus, ceea ce face din Spania cea mai căutată țară de către studenții bursieri europeni.

Erasmus

Topul a fost întocmit de portalul Uniplaces, un site ce oferă locuri de cazare studenților din întreaga lume. Pentru alcătuirea clasamentului au fost intervievați aproximativ 26.000 de studenți, din peste 20 de țări.

În topul orașelor, Madrid deține primul loc, urmat de Roma, Milano și Paris. Pe locul cinci  se află Sevilla, iar pe șapte Barcelona.

În topul orașelor cu cele mai tari locuri de distracție se află Valencia, urmat de Sevilla, Lisabona și Bologna.

Și la capitolul viață nocturnă, favorit este tot un oraș spaniol, Salamanca. Studenții spun că, fiind un cunoscut centru universitar, acesta dispune de discoteci, baruri și pub-uri speciale pentru ei.

Din punct de vedere cultural, cele mai căutate destinații sunt Barcelona și Granada, urmate de Roma, Paris și Istanbul.

„Spania este țara care în fiecare an primește cel mai mare număr de studenți Erasmus, de aceea nu ne mirăm că este favorită în acest top. Clima, mâncarea, cultura, dar și viața nocturnă sunt principalele motive pentru care tinerii aleg să studieze în Spania”, a declarat Mariano Kostelec, co-fondatorul protalului Uniplaces.