Un avocat român, partener la una dintre cele mai importante firme de avocatură din Spania

Avocatul Alexandru Lazăr este primul român care, de marți, 15 septembrie 2015, a devenit partener al IntLaw Lawyers and Consultants, una dintre cele mai importante firme de avocatură din Spania.

avocat

La doar 30 de ani, românul se alatură astfel unui proiect de anvergură internațională în care va avea sarcina să coordoneze dezvoltarea departamentului Corporate Compliance din cadrul firmei de avocatură, precum și dezvoltarea relațiilor acesteia cu Europa Centrală și de Est, activitate ce vizează, printre altele, îmbunatățirea și extinderea relațiilor economice bilaterale româno-spaniole.

Avocatul se declară încantat de această oportunitate unică: „Parteneriatul dintre oamenii de afaceri din România și cei din Spania a continuat să se consolideze în ultimii ani de zile, în ciuda crizei financiare, investițiile făcute de mediul business spaniol pe piata românească ajungând la un nivel aproape dublu în comparație cu pragul stabilit înaintea problemelor financiare internaționale din anul 2008.”

Unul dintre obiectivele principale pe termen scurt este realizarea de parteneriate strategice punctuale cu case de avocatură din România și potrivit lui Alexandru Lazăr „acest tip de parteneriate ar ajuta la dezvoltarea unei retele internationale ce nu ar putea sa aduca decat un plus de valoare pentru clienti si de experienta relatiilor economice bilaterale romano-spaniole.”

„Aceste parteneriate de tip best friends vor reprezenta pasi importanti pentru realizarea unui obiectiv pe termen indelung si anume eventuala deschidere a unei filiale proprii IntLaw in Romania. Proiectul este unul pe termen lung si se doreste a fi unul sustenabil, profesionist si inovator ce isi propune o prezenta permanenta pe piata romaneasca”, afirmă avocatul.

Alexandru George Lazăr este avocat și doctorand în domeniul instituțiilor microfinanciare, microcreditare și responsabilitate socială corporativă (RSC). Licenţiat Magna cum Laude în 13 domenii în Drept la Universitatea Granada din Spania, masterat Magna cum Laude în Drept Internaţional, Comerţ Exterior şi Relaţii internaţionale la ISDE Barcelona, Alexandru Lazăr se remarcă printr-un parcurs academic şi profesional de înalt nivel.

Fost colaborator al unor case de avocatură de renume precum Baker & McKenzie sau Ramon y Cajal Abogados, este de asemenea autorul unor articole în reviste de specialitate din România (ex. Revista de Drept Comercial) şi din Spania (Revista Iuris, Arayadi Cuademos de la Catedra Garrigues, Mond Juridic ICAB etc.), dar şi co-autor al manualului de Drept Internaţional „International Joint Ventures”.

Sursa: Comunicat de presă – IntLaw Lawyers and Consultants