Veste bună pentru românii care au luat credite în Spania! Vezi ce lege pregătește guvernul de la Madrid.

Guvernul de la Madrid a propus, în urmă cu câteva zile, un proiect legislativ ce presupune ștergerea restanțelor persoanelor care nu-și mai pot plăti creditele imobiliare, informează site-ul ProTV.

credite

Proiectul de lege ar putea sa se aplice peste o lună, după ce trece prin Parlamentul spaniol. Astfel, toți cei care câștigă sub 22.365 de euro pe an și își pierd apartamentele în urma contractării unor împrumuturi ipotecare nu vor mai intra în banca de date a datornicilor.

În România, cei care au datorii sunt urmariți toata viața de băncile care vor sa-și recupereze banii. Oamenii nu pot fi iertați nici dacă își pierd locuințele, deși în Parlament există încă de anul trecut un proiect care prevede acest lucru, dar care este blocat.

După vânzarea casei de către bancă, oamenii sunt obligați să dea înapoi și restul de bani, în cazul în care proprietatea vândută nu acoperă creditul luat.

Prevederi asemănătoare celei pe cale de a fi adoptată în Spania există și în Statele Unite.
Aceste măsuri sunt luate după ce criza imobiliară declanșată în 2007 a devalorizat brusc locuințele, mulți datornici preferând să le predea băncilor.