A vrut să facă o afacere în România cu banii câștigați în Spania. Este în pragul falimentului!

A muncit ani de zile în Spania, iar cu banii câștigați a încercat să înființeze o mică fermă în județul Brăila.

Spania 1

Speranțele sale într-o afacere prosperă au intrat, însă, literalmente, la apă.

Brăileanul Ion Stelea a avut surpriza să constate că terenul pe care și-a așezat ferma, o parte cumpărat, o parte luat în arendă, este acoperit de apă de fiecare dată când se topesc zăpezile sau când plouă mai puternic.

Spania 3

Bărbatul spune că de vină pentru această situație este Agenția Națională pentru Îmbunătățiri Funciare (ANIF), din cauză că nu pune în funcțiune la timp stațiile de desecare proiectate să elimine surplusul de apă de pe câmpurile din acea zonă situată între localitățile Albina şi Valea Cânepii, în imediata vecinătatea șoselei care leagă Brăila de Slobozia.

Spania 2

Acesta spune că, în 2015, ANIF Brăila i-ar fi cerut bani pentru a porni stația de desecare situată în apropierea fermei, dar chiar și așa, evacuarea apei ar fi început prea târziu, astfel că pământul a rămas cu surplus de umezeală și nu a mai putut fi cultivat.

Acum, Ion Stelea, dar și soția sa care îi este alături în mica fermă, se teme că va pierde toți banii investiți.

Conducerea filialei brăilene a ANIF susține că, în mod normal, agricultorii trebuie să achite din propriul buzunar contravaloarea energiei electrice consumate de stațiile de desecare. În mod excepțional, sistemul poate fi pus în funcțiune pe cheltuiala statului, atunci când se întrunesc condițiile Ordonanței de Urgență nr. 22 din 2013.

Iată ce declară Vasile Turcitu, directorul ANIF Brăila: aici

 

 

Articol preluat integral de pe www.adevărul.ro

Foto www.adevărul.ro