Un editorial de Mircea Maer: Puiemontalogica

Victoraș de la oraș nu se poate abține nici după ce i s-au luat jucăriile. Probabil că se simte nebăgat în seamă și otrăvește spațiul public cu afirmații gen Ioan Rus sau Mircea Badea. Pentru că asta a mai rămas din Ponta: un micuț bufon de televiziune care cerșește audiență ca să nu îl uite lumea. Dacă s-ar retrage la Cornu, precum mentorul său, și ar scrie din când în când câte o epistolă către gogomani, ar intra repejor în sarcofagul uitării.

puiemonta

Numai că, invitat pe la televiziuni, Pontache arată că încă mai areresurse să ne tulbure fengșuiul prin afirmații năucitoare precum aceasta: „Cozile din diaspora din 2014 erau formate de cei care se puneau de 2, 3, 4 ori la rând, să se arate la televizor”.

Tâmpenia spusă de Ponta este, în primul rând, lipsită de logică. Înțeleg că s-ar fi putut așeza oamenii la coadă încă o dată, cu toate că nu prea văd cum putea cineva să convingă mii de alegători să stea în ploaie și în frig, mulți cu copiii după ei, ca să creezediversiunea. Dar cum ar fi putut să se așeze la coadă de trei sau chiar de patru ori? Adică au și votat de mai multe ori? Sau stăteau la coadă până ajungeau din nou în secția de vot, după care se strecurau afară, că să stea încă o dată la coadă? La care coadă? Pentru că se presupune, din vorbele lui Ponta, că nu ar fi existat cozi fără ca niște dilii să le formeze doar ca să îi facă în ciudă lui.

Acum, după ce bulibașa a cuvântat, mai sunt unii care vor să se urce în cârca diasporei prin vorbele sale.

Liberalii, bunăoară, țipă ca turbați, că nu poporul care a stat în ploaie să voteze e de vină, ci oamenii PSD-ului, puși de Ponta să facă haos în diaspora. Ăia ar fi creat cozile. Logica liberalilor e mai catastrofală decât cea a pesedistului. CITEȘTE MAI DEPARTE AICI!