Facebook va lansa butonul „Nu-mi place”

Facebook va lansa în curând butonul „Nu-mi place” în rețeaua sa de socializare, a anunțat Mark Zuckerberg într-un interviu pentru BBC.

nu imi place

În interviul dat celor de la BBC la birourile din Menlo Park, California, Zuckerberg a spus că alături de cele trei butoane existente, „îmi place”, „comentează” și „distribuie”, butonul „nu-mi place” îi va ajuta pe utilizatori să-și exprime opinia față de anumite postări.

„Crearea butonului «nu-mi place» a fost o solicitare constantă a utilizatorilor noștri încă din 2009, de când am lansat butonul «îmi place». În schimb nu vrem ca acest buton să devină un mecanaism prin care utilizatorii să voteze în contra de alte publicații postate de alte persoane sau firme”, a declarat Zuckerberg.

Profesoara Andrea Forte, expert în analiza rețelelor de socializare de la Universitatea Drexel, Philadelphia, a declarat tot pentru BBC că există pericolul ca utilizatorii să folosească acest nou mecanism pentru a ataca publicațiile celorlalți.

„E posibil ca butonul «nu-mi place» să fie folosit de unii pentru a-și exprima frustrările sau alte emoții negative, astfel fotografiile în care apar copii prietenilor lor, animalele de companie sau experimentele culinare să fie ținta directă a acestui nou mijloc de exprimare a opiniei”, susține Forte într-un e-mail trimis celor de la BBC.

„Creatorii acestui nou mecanism doresc ca acesta să fie folosit pentru a exprima solidaritatea cu cineva care publică o experiență negativă sau moartea cuiva drag sau cunoscut. De asemenea, va fi un suport concret în intenția rețelei de a identifica și elimina postarile care incită la violență, cu caracter sexual explicit sau alte postari ilicite”, a mai spus Andrea Forte.

În schimb, Zuckerberg nu a explicat cum vor putea să se apere companiile în fața atacurilor unor rău-voitori.