Gestul nobil al familiei studentei moarte anul trecut într-un accident de autocar în Spania. Oferă o bursă

Familia Veronicăi Matcovici, studenta de la Facultatea de Geo­grafie şi Geologie de la Uni­versitatea „Alexandru Ioan Cu­za“ din Iaşi care a murit în urma unui accident rutier în Tarragona, în martie 2016, vrea să premieze cei mai buni studenţi ai facultăţii.

Ei doresc să acorde o bursă de 100 de euro pe lună, timp de 12 luni, unui student sau unei studente de la Geografia Turismului în limba franceză cu rezultate bune, dar care să nu beneficieze de altă bursă.

„Veronica a fost un exemplu pentru colegii săi ge­ografi, inspirându-i prin curio­zitatea, devotamentul şi libertatea sa, iar familia ei doreşte să sprijine simbolic o persoană cu aspiraţii înalte. Bursierul va fi anunţat către sfârşitul lunii, odată cu realizarea listelor de burse. Ne dorim, de asemenea, ca amintirea Veronicăi să ră­mână vie în facultatea noastră“, au precizat reprezentanţii facultăţii de Geografie.

Fata în vârstă de 23 de ani a decedat în urma unui accident rutier în care şi-au pierdut viaţa alte 13 persoane din diferite ţări europene, fiind într-un autocar care s-a răsturnat pe autostrada A7, din Catalonia, la 180 de kilometri de Barcelona.

Era studentă tot la masterul de turism şi dezvoltare regio­nală, cu predare în limba fran­ceză, absolvind licenţa în acelaşi domeniu. Aceasta era plecată cu un program Erasmus+ în Spania.

SURSA: ziaruldeiasi.ro

Studenta care și-a pierdut viața în accidentul de la Tarragona era de doar o luna în Spania

Studenta moartă în accidentul de duminică, din Spania, a fost repatriată