Presa iberică despre tragedia din Club Colectiv. Spania transmite sincere condoleanțe familiilor celor decedați

Presa spaniolă a preluat și detaliat tragicul accident din clubul bucureștean „Colectiv” unde și-au pierdut viața 30 de persoane și alte 180 au fost spitalizate, unele dintre ele cu răni foarte grave.

presa foto

Cotidianul ABC«Un incendiu produs într-un club din Bucureşti s-a soldat cu 27 de morţi, alte zeci de persoane fiind rănite».

» În cinci secunde, întreg acoperișul a luat foc. Apoi a urmat haosul, toată lumea încerca să găsească o formă de a scăpa din infern”, relatează Antena 3 TV (Antena Tres) pe pagina sa de Internet.

„Incendiul a avut loc la vineri, la miezul nopții, în clubul Colectiv, unde se aflau aproximativ 400 de persoane care participau la lansarea albumului trupei rock Goodbye Gravity. Explozia pare să fi fost cauzată de focuri de artificii care au fost parte a spectacolului și au incendiat un pilon și o parte a acoperișului.Potrivit martorilor citați de presa locală, mulțimea a intrat în panică și a încercat să scape, în timp ce fumul gros a umplut sala”, titrează El Pais.

Agenția de presă EFE califică tragicul eveniment de la București drept „cel mai grav incident de acest gen în lume, din 2013.” „În acel an, într-o discotecă din Brazilia au murit 242 de persoane și alte 150 au fost rănite în urma unui incendiu”, scrie EFE.

„Guvernul de la Madrid își exprimă consternarea în legătură cu incendiul produs, vineri, în clubul Colectiv din București. Spania transmite sincere condoleanțe familiilor celor decedați și sprijinul moral pentru cei răniți. Ministrul Afacerilor Externe din Spania a transmis un mesaj pentru victimele tragediei din București”, scrie Europa Press.

CNN Spania: „deși se vehiculează un număr de 27 de morți, Poliția română ne-a declarat, inițial, că sunt 36 e morți.”

El Heraldo: „Tragedie într-o discotecă din București. Zeci de morți și peste 170 de răniți.”

La Vanguardia: „Spania transmite cele mai sincere condoleanțe familiilor victimelor!”