Sabotaj sau furt de cablu? Zeci de trenuri dinspre Barcelona sunt blocate de o avarie

Peste 9.500 de călători au fost afectați joi, 8 octombrie, după ce au rămas în tren din cauza dispariției unei bucăți de cablu care asigura alimentarea cu curent electric a trenurilor din zona Villafranca del Penedès , Barcelona , și Figueres Vilafant , Girona.

tren foto 2

Conform unui comunicat emis de compania națională feroviară Renfe la ora 11.00, unicele trenuri care mai circulă în Catalonia sunt cele de pe rețeaua convențională și cele de pe coridorul Mediteranean.

În același comunicat se stipulează că erau blocate 34 de trenuri, deși la ora 10.15 tehnicienii și specialiștii începuseră remedierea avariilor.

La 10.45 trenul de pe ruta Barcelona- Figueres a fost pus în funcțiune, a anunțat ADIF (Administrador de Infraestructuras Ferroviarias – Administrația de Infrastructură Feroviară).

Poliția din Catalonia Mossos d Escuadra nu exclude posibilitatea unui sabotaj, deși ADIF insistă că a fost vorba despre un furt.

Pentru pasagerii care nu au putut să aștepte remedierea problemei compania feroviară a pus la dispoziție autobuze care circulă pe liniile afectate.