TripAdvisor. Cele mai frumoase destinații turistice din Spania

Site-ul de călătorii TripAdvisor a dat publicității un top zece privind cele mai căutate destinații turistice din Spania, de către internauți,  bazat pe recomandările și comentariile turiștilor, scrie cotidianul spaniol ABC.

destinații turistice din Spania

Pe primul loc, în Spania, 11 în lume și șase în Europa, se situează Barcelona.

Sagrada Familia, Parcul Güell și Casa Milá, numită popular La Pedrera, Mănăstirea Pedralbes (El Real monasterio de Santa María de Pedralbes) sunt doar o parte dintre bijuteriile arhitectonice care atrag anual milioane de turiști în orașul catalan de la malul mării Mediterane.

Situat în nordul insulei Fuerteventura (Insulele Canare), municipiul La Oliva ocupă poziția a 14-a în Europa și a 2-a din Spania. Întinse plaje cu nisip fin și ecosisteme de mare valoare sunt câteva dintre principalele atracții ale acestei destinații turistice.

În acest municipiu se află două parcuri naturale, Parcul Natural Corralejo, cu dunele sale, și Parcul Natural Islote de Lobos.

Madrid ocupă locul 17 între destinațiile europene preferate și al treilea din Spania.

De la Palatul Regal la Plaza Mayor, trecând prin Puerta del Sol, unde se află „kilometrul zero», Gran Vía, una dintre principalele artere madrilene, sau Puerta de Alcalá, turiștii se pot bucura de clasic și modern, de o cazare bună și o gastronomie la înălțimea marilor capitale europene.

Două destinații din Insulele Canare ocupă locuri importante la nivel național.

Adeje, de pe insula Tenerife, se situează pe poziția a patra, iar Maspalomas, din Gran Canaria, ocupă locul al șaselea.

Adeje oferă peisaje naturale pline de contraste și o rafinată gastronomie se situează pe locul al patrulea.

La rândul său, Maspalomas se remarcă prin celebra sa plajă și dunele sale care atrag anual mii de turiști din diverse țări.

Comunitatea autonomă Andalucía are două orașe în acest top: Sevilla și Granada.

Sevilla, cu impresionante construcții precum Catedrala (Catedral de Santa María de la Sede de Sevilla), turnul La Giralda, fost minaret, turnul La Torre del Oro sau Plaza de Espana, i-a convins pe turiști să o considere al cincilea oraș din Spania.

Locuri emblematice precum La Alhambra și El Generalife se situează Granada pe locul zece.

Cei peste 50 de kilometri de litoral — cu țărmuri abrupte, golfuri, plaje — din Calviá i-au convins pe utilizatorii TripAdvisor să-l poziționeze pe locul al șaptelea.

Calviá este un municipiu din nord-vestul insulei Mallorca, aflat la poalele lanțului muntos Tramuntana și pe malul Mării Mediterane, și oferă numeroase oportunități de petrecere a timpului în aer liber și o rafinată gastronomie.

În 2011, Peisajul Cultural al zonei Serra de Tramuntana a fost declarat de UNESCO Patrimoniu al Umanității.

Municipiul Benidorm, din provincia Alicante (Comunidad Valenciana), primește an de an tot mai mulți vizitatori.  Plajele sale, o bogată ofertă hotelieră și de servicii i-au atras poziția a opta pe lista preferințelor.

Municipiul Llanes (Comunidad Autónoma del Principado de Asturias) ocupă poziția a noua. Frumusețea localității, ansamblul său istorico-artistic și mediul său natural i-au cucerit pe turiști.