VIDEO. Un român violent a atacat un politician spaniol. A vrut să îl lovească și l-a jignit

Xavier García Albiol, președintele Grupului Partidului Popular (PP) din Parlamentul Cataloniei și fost primar al localității Badalona,  prezent la o întâlnire oficială în Barcelona, a fost agresat verbal de activistul român Lagarder Danciu.

Incidentul a avut loc luni, 11 septembrie, la intrarea într-o clădire, unde politicianul spaniol urma să participe la o manifestare prilejuită de La Diada (n.red.  Ziua Națională Cataloniei).

Activistul român a încercat chiar să-l lovească pe Albiol, dar a fost reținut la timp de mai multe persoane care participau la acțiune. Văzând că nu poate ajunge la politician, Danciu a început să-l jignească.

Lagarder Danciu nu a fost reținut, dar a fost îndepărtat de la locul incidentului.

Danciu este un cunoscut activist pe rețelele de socializare din Spania, care a provocat mai multe scandaluri, acuzând mai mulți politicieni spanioli că încalcă flagrant Drepturile Omului și Constituția iberică.

El este și cel care a protestat complet gol în fața Parlamentului regiunii Andaluzia, cerând să se facă justiție pentru comunitatea de romi din Spania.

Tot el este cel care la o manifestare „Pro Franco” (Francisco Franco) a fost bătut de extremiști după ce a fluturat o pancartă în care îl denigra pe fostul dictator.

La începutul lunii septembrie, românul a participat la o ședință a partidului Podemos, de unde a fost scos cu forța, după ce a început să aducă injurii celor prezenți și conducerii formațiunii politice.

Autoritățile spaniole l-au deportat în țara de baștină pe român, dar acesta s-a reîntors și și-a continuat „lupta pentru a apăra drepturile civice”, precum spune chiar el într-o postare pe rețeaua de socializare Twitter.

Albiol a devenit cunoscut după ce în campania sa pentru primăria Badalonei a făcut o serie de afirmații rasiste și xenofobe.

Politicianul spaniol și-a bazat întreaga propagandă electorală pe o serie de afirmații discriminatorii care la vremea aceea au stârnit un adevărat scandal și care aveau să-i aducă fotoliul de edil al Badalonei.

Un rom din România a protestat în pielea goală în fața Parlamentului din Andaluz

SCANDALOS! „Românii să plece de unde au venit! Nu vrem multiculturalitate!” Campanie xenofobă