Home Cultural Autoritățile din Madrid demolează monumentul legionarilor Moța și Marin
Autoritățile din Madrid demolează monumentul legionarilor Moța și Marin

Autoritățile din Madrid demolează monumentul legionarilor Moța și Marin

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Monumentul legionarilor Ion Moța și Vasile Marin din localitatea Majadahonda, Madrid, va fi demolat. Decizia a fost luată cu majoritate de voturi de consilierii locali, potrivit Europa Press.

monument fotoPropunerea a fost votată de consilierii socialiști, în ciuda opoziției Partidului Popular. Popularii au boicotat votul, afirmând că monumentul se află pe o proprietate privată.

Socialiștii și aliații lor afirmă că monumentul ar fi un omagiu adus dictaturii franchiste și extremei drepte.
În replică, organizația care asigură custodia monumentului legionarilor români a anunțat că acesta se află pe o proprietate privată pentru care s-ar fi plătit toate taxele și impozitele.

Asociația mai spune că monumentul nu este de acces public și că niște huligani ar fi distrus gardurile pe care se angajează sa le repare.

Monumentul comemorativ de la Majadahonda a fost realizat în 1970 alături de o cruce de piatră ridicată în memoria celor doi voluntari români din Mișcarea Legionară, Ion I. Moța și Vasile Marin, care au murit pe front, la 13 ianuarie 1937, în luptele din Războiul Civil Spaniol, de partea fasciștilor lui Franco.

Memorialul a fost inaugurat la data de 13 septembrie 1970, în prezența comandantului Mișcării Legionare din România, Horia Sima. Construcția sa a fost cofinanțată de guvernul fascist spaniol.

Asociația a anunțat că va contesta decizia în instanță.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII