Home Cultural Mihaela Ciobanu, o româncă printre stelele handbalului spaniol
Mihaela Ciobanu, o româncă printre stelele handbalului spaniol

Mihaela Ciobanu, o româncă printre stelele handbalului spaniol

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Mihaela Ciobanu, portarul român care a câştigat medalia de bronz cu naţionala Spaniei la Jocurile Olimpice din 2012, a revenit pe teren la aproape 45 de ani, vârstă pe care o va împlini la sfârşitul acestei luni.

Retrasă în activitate la sfârşitul sezonului trecut de la Alcobendas, comunitatea Madrid, handbalista a fost convinsă să ofere o mână de ajutor echipei BMC Mavi Gijon, clasată pe locul 4 în campionatul intern al Spaniei. Portarul brazilian Renata Lais va lipsi cel puţin o lună, urmând să participe la Jocurile PanAmericane cu naţionala de tineret, astfel că românca a fost văzută înlocuitoarea perfectă.

Ciobanu a reluat astfel ”competiţia” de la distanţă cu legendarul portar al Spaniei, Jose Hombrados (cvadruplu câştigător al Ligii Campionilor şi medaliat cu naţionala ţării sale la JO 2008), care la 45 de ani încă este activ la Guadalajara, formaţie de prima ligă, a notat presa spaniolă.

Mihaela Ciobanu este la a doua revenire în carieră. Prima retragere a fost anunţată în 2012, după Jocurile Olimpice de la Londra, când a contribuit pentru Spania la câştigarea medaliei de bronz. Ulterior, Miky s-a întors pe teren la Alcobendas.

Românca este un portar foarte respectat în Spania, după ce a contribuit la multe rezultate excepţionale ale naţionalei iberice în ultimul deceniu. Pe lângă medalia de la Londra, Ciobanu mai are în palmares o medalie de argint la Campionatul European din 2008 şi o medalie de bronz la Campionatul Mondial din 2011.

SURSA: PROSPORT. RO

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII