Home Cultural Brâncuși omagiat la Madrid – conferință de proiecții și imagini inedite
Brâncuși omagiat la Madrid – conferință de proiecții și imagini inedite

Brâncuși omagiat la Madrid – conferință de proiecții și imagini inedite

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Cu ocazia Lunii Francofoniei și a aniversării a 140 de ani de la nașterea marelui sculptor român Constantin Brâncuși, Institutul Cultural Român de la Madrid organizează, joi 10 martie, o proiecție a unor imagini de arhivă filmate de artist în perioada 1922-1939.

Paris-studio-Brâncuși

Evenimentul va avea loc în sala de teatru a Institutului Francez de la Madrid, din strada Marques de la Ensenada, numărul 10.

În cadrul documentarului, creat din imagini donate de Brâncuși statului francez, artistul poate fi văzut lucrând în studioul său parizian, observând interacțiunile dintre operele sale și lumina sau arta dansului și întâlniri cu prieteni precum poetul american Ezra Pound, artistul francez Marcel Duchamp sau sculptorul suprarealist român Victor Brauner.

În plus, spectatorii vor putea admira și instalarea sculpturilor din ansamblului monumental de la Târgu Jiu, și anume Coloana Infinitului, Poarta Sărutului și Masa Tăcerii.

Expoziția va începe cu o conferință despre Brâncuși și va fi susținută de către Philippe-Alain Michaud, responsabil pentru selecția muzicală din cadrul expunerii.

Philippe-Alain Michaud este istoric de artă și cercetător, responsabil pentru colecția de filme de artă de la Muzeul Național de Artă Modernă- Centrul Georges Pompidou din Paris. Lucrările sale se axează pe legătura dintre arta plastic și cinema. De asemenea, acesta a fost curator al diferitelor expoziții, precum „Brancusi. Images sans fin” de la Centrul Pompidou din 2011, ocazie cu care a și realizat un documentar numit Brâncuși filme (1922-1939).

Intrarea este liberă până la ocuparea locurilor disponibile. Va exista și traducere simultană în limba spaniolă.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII