Home Cultural Elevii români au încântat publicul din Portugalia la un festival de teatru pentru amatori
Elevii români au încântat publicul din Portugalia la un festival de teatru pentru amatori

Elevii români au încântat publicul din Portugalia la un festival de teatru pentru amatori

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Trupa de teatru de amatori din comuna Tinca, Județul Bihor, a reprezentat România la concursul „Folklore and traditions” , cu o adaptare în limba engleză a poveștii lui Ion Crangă „Fata moșului și fata babei”, de Ion Creangă, cu care a obținut premiul al doilea.

masti_teatru

Concursul a avut loc în Funchal, Insula Madeira, Portugalia şi a prilejuit elevilor din cinci școli din Portugalia, Spania și România să-și prezinte obiceiuri și tradiții din țara de baștină.

„Am vorbit despre trupa de teatru Actori Amatori, din care facem parte. După aprecierea juriului, am luat locul II. Nu a fost un concurs grandios, ci mai degrabă o cunoaștere mai profundă între elevii acestor școli. Simplul fapt că ni s-a oferit ocazia de a participa la acest concurs, a fost un premiu pentru noi”, a spus Călin Lăzuran, unul dintre elevii actori.

La rândul lor, elevii de la celelalte școli au prezentat câte o poveste populară.

„I-am cucerit cu prezentarea noastră, în care am inclus atât obiceiurile și tradițiile din România, cât și unele specifice zonei din care venim”, a spus profesorul Iuliu Orban, coordonatorul Trupei de Teatru Amatori din Tinca, director adjunct la Liceul Teoretic „Nicolae Jiga”.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII