Home Cultural Expoziție a artistei Lia Perjovschi la Muzeul de Artă Contemporană din León
Expoziție a artistei Lia Perjovschi la Muzeul de Artă Contemporană din León

Expoziție a artistei Lia Perjovschi la Muzeul de Artă Contemporană din León

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Muzeul de Artă Contemporană „Musac” din orașul Leon a găzduit, sâmbătă și duminică, 24 și respectiv 25 ianuarie, patru expoziții de artă contemporană, dintre care una a fost a româncei Lia Perjovschi.

Lia Perjovschi

Expoziția sa se intitulează „Museo del conocimiento” și este, potrivit unui comunicat de presă al Muzeului de Artă Contemporană Musac „o propunere generoasă ce are ca obiectiv înțelegerea, analiza, împărtășirea și interacțiunea cu publicul a cunoștințelor artistice a pictoriței.”

Expoziția este prezentată ca o prelungire a proiectului „Vitrinas”, ce se desfășoară pe coridoarele muzeului cu un spațiu de discuții, o sală de lectură, cărți poștale, desene, hărți vizuale și texte exhaustive realizate de Lia Pejovschi.

Lia Perjovschi s-a născut în anul 1961, la Sibiu, și este unul dintre precursorii „Turului Arhivistic”, proiect ce relevă arta și practicile artistice contemporane din Blocul Europei de est. O mare a operelor au fost cenzurate de regimul comunist.

După căderea comunismului, Perjovschi a reușit să facă accesibile cât mai multe informații culturale care, până atunci, nu fuseseră accesibile publicului larg. Din 1989 a creat arhive, diagrame și „spații informative” ce explică vizual istoria și aspectele artei cenzurate.

Concomitent cu expoziția româncei au avut loc alte trei evenimente artistice: „De ayer a hoy” (De ieri și de azi) semnat de Valcárcel Medina, „Lo que ha de venir ya ha llegado”(Ce trebuia să vină a ajuns) și „Enumeraciones” (Enumerări) cu lucrări ale lui Luis Melón.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII