Home Monden FRUMUSEŢE şi SĂNĂTATE: Cum îţi pregăteşti pielea pentru iarnă
FRUMUSEŢE şi SĂNĂTATE: Cum îţi pregăteşti pielea pentru iarnă

FRUMUSEŢE şi SĂNĂTATE: Cum îţi pregăteşti pielea pentru iarnă

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Dacă vara, la putere sunt cremele şi cosmeticele cu factor de protecţie ridicat, care să ne protejeze pielea de radiaţiile solare, iarna trebuie să punem accent pe produsele de ingrijire intens hidratante. Scăderea temperaturilor ne influenţează într-un mod neplăcut sănătatea pielii.

Frigul, gerul, vântul ne poate usca excesiv tenul şi poate chiar grăbi sau accentua ridurile. Tocmai de aceea, este necesar ca în această perioadă, de început de iarnă, să acordăm mare antentie îngrijirii tenului, prin creme adecvate şi tratamente laser ce vin să regenereze pielea afectată de expunerea la soare de pe timpul verii.

Iarna, înainte de a ieşi din casă (mai ales când afară sunt multe grade minus), ai nevoie de produse hidratante foarte bune, atât pentru faţă, cât şi pentru mâini. Pielea expusă gerului are nevoie de un strat protector cât mai rezistent la frig.

Temperaturile scăzute ale lunilor de iarnă îţi deshidratează pielea,lăsând-o uscată şi aspră.

Partea neplăcută este să constaţi că ţi s-au înmulţit şi ridurile. Dacă eşti în căutare de soluţii de prevenire, citeşti acum tocmai ceea ce-ţi trebuie!

Dacă te-ai obişnuit să foloseşti o cremă hidratantă când ieşi în frigul de afară,află că faci bine.

Pielea devine fină,însă,din păcate,la temperaturi foarte scăzute,se usucă repede.

Când te pregăteşti să ieşi din casă,ai nevoie de creme foarte grase,care să-ţi hrănească şi să-ţi protejeze epiderma cel puţin câteva ore.

La fel de bune sunt şi uleiurile de corp pentru bebeluşi,care îţi vor proteja bine mâinile.

Poate ar trebui să învăţăm de la locuitorii ţinuturilor nordice să folosim produse pe bază de grăsimi de animale sau de ulei de peşte.

Variantele sunt nenumărate,depinde numai de tine dacă alegi unele tradiţionale (şi mai puţin frumos mirositoare) sau optezi pentru preparate mai sofisticate.

Aşa îţi îngrijeşti buzele!

Sfatul de bază este să eviţi să-ţi  umezeşti buzele atunci când mergi prin ger! ­Ţine mereu cu tine un ruj sau un strugurel emolient (balsam),pe care să le foloseşti de fiecare dată când îţi simţi buzele uscate.

De asemenea,dacă se întâmplă să bei ceva afară,tamponează-le imediat cu ajutorul unui şerveţel. Nu le lasa să se usuce în aerul rece!

Protejează-ţi ochii!

Ochii tăi sunt „programaţi” să reziste pe vreme rece,până la -200C,fără nicio protecţie specială.

Excepţie o fac ochii extrem de sensibili. De-a lungul zilei,este indicat să utilizezi picături lubrifiante,pentru a-i păstra umezi.

Şi ochelarii de soare sunt o variantă bună pentru a-i feri de gerul tăios şi de lumina puternică.

Evită anumite alimente şi băuturi

În timpul iernii,este bine să-ţi adaptezi şi alimentaţia:de exemplu,să renunţi la consumul de mâncăruri picante sau exagerat de condimentate.

Cam la fel stă treaba şi cu produsele care conţin cafeină şi alcool. Toate acestea sunt pline de toxine care reduc din strălucirea normală a tenului.

Redu timpul petrecut la duş

Prea mult timp sub apa caldă a duşului dăunează iarna. Apa îndepărtează uleiurile naturale ale pielii,uscând-o foarte tare.

De asemenea,este bine să nu foloseşti apă fierbinte,ci să reduci temperatura astfel încât să nu-ţi degreseze prea tare epiderma.

Şi încă un sfat util:nu te şterge energic cu prosopul,ci usucă-te prin tamponare!

Păstrează-ţi temperatura corpului ridicată

Pielea ta va străluci atât timp cât temperatura corpului este constantă şi nu te expui prea mult la frig. Poartă haine din ţesături naturale,bumbac,lână şi blănuri.

Hidratează-ţi pielea!

După ce ai făcut baie,ai nevoie de o cremă hidratantă,pentru a-ţi menţine stratul de sebum al pielii. Iarna,el este cel mai preţios apărător.

În plus,caută produse cosmetice grase,care oferă o hidratare profundă şi de durată,astfel încât să fii protejată de frig cât mai multe ore.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII