Home Monden Româncă din Spania, calificată la „Chefi la cuţite”
Româncă din Spania, calificată la „Chefi la cuţite”

Româncă din Spania, calificată la „Chefi la cuţite”

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Anca Pintican, de 42 de ani, originară din Prundu Bârgăului, dar stabilită în Campello, Spania, a reuşit să se califice în etapa următoare a concursului „Chefi la cuţite” după ce a gătit un meniu vegetarian, mai precis cartofi turceşti cu burger vegetal.

„Am plecat în Spania prin 1995, am început să lucrez ca ospătar mai întâi şi apoi ca ajutor de bucătar. Aşa, încetul cu încetul, am învăţat şi a început să îmi placă din ce în ce mai mult bucătăria. E o muncă dură, stresantă, dar îmi place. Nu mai lucrez în domeniu pentru că prioritatea mea este fiul meu, un cadou pe care l-am primit de la Univers. Are autism. Totul e o luptă în viaţa noastră, dar cel mai mic pas pe care îl face înainte pentru mine e o mare realizare. Este iubire pură. Eu sunt cea care e permanent cu Marcus. Aş putea spune că încă nu am tăiat cordonul ombilical. Are 12 ani. Am ştiut din primul moment în care mi-am luat puiul în braţe că ceva nu e în regulă. La nouă luni, am început terapiile. A avut o perioadă când a ajuns să spună în jur de 80 -100 de cuvinte, dar pe la 6 ani s-a blocat, iar azi spune apă când e dezhidratat. În rest e un copil ca toţi ceilalţi. Îi plac desenele animate, muzica clasică. În general, copiii cu autism au multe crize de nervozitate, nu dorm, sunt hiperactivi. Cel puţin aşa e Marcus. Anul acesta e mai relaxat, mai liniştit, se pare că evoluăm, aşa că îmi dedic puţin timp şi mie. Aşa că iată-mă aici, la Chefi la cuţite, încercându-mi norocul”, a spus Anca Pintican în prezentare.

Ea a gătit cartofii turceşti cu burger vegetal după o reţetă proprie: „Ideea mea e să îi impresionez pe chefi. Dacă obţin toate trei cuţitele, unul am să-l dedic fiului meu. Ştiu că îmi va fi greu pentru că sunt vegetariană, dar îmi doresc foarte tare să trăiesc această experienţă pentru că vreau să ies din rutina mea, iar dacă am venit aici, vreau să ajung cât mai departe”.

Ajunsă în faţa chefilor, Anca Pintican a mărturisit că e prietenă cu Angie Cobuţ, originară tot de pe Valea Bârgăului, care a participat la ediţia din 2016 a concursului de gătit: „Angela e prietena mea”.

„Tot din Bistriţa-Năsăud sunt”, a mai spus Anca. Chef Cătălin Scărlătescu a întrebat-o de ce nu vorbește ca la Bistrița, iar răspunsul ei a fost: „Pentru că io îs o țâră mai domnoasă”.

Acum profesoară de yoga, Anca Pintican a mărturisit că acest mod de viaţă a ajutat-o foarte mult să îşi păstreze echilibrul. La carne a renunţat acum doi ani şi crede că a luat cea mai bună decizie.

Cei trei chefi au decis să-i acorde fiecare câte un cuţit, aşa că a trecut în etapa următoare, fiind prima concurentă care a venit la calificări cu un meniu vegetarian şi a obţinut această performanţă.

Chef Cătălin Scărlătescu: „E singura farfurie vegetariană care a luat trei cuţite şi nu pentru plating, ci pentru gustul din farfurie care e wow. Felicitări!”

Chef Florin Dumitrescu: „E o farfurie cu atât de mult gust şi savoare, iar crusta de la burger e genială”.

 

O româncă, unul dintre cei mai premiați bucătari din Spania

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII