Home Cultural ICR Madrid organizează un spectacol cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului
ICR Madrid organizează un spectacol cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului

ICR Madrid organizează un spectacol cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, sărbătorită  în fiecare an pe 1 iunie, Institutul Cultural Român de la Madrid organizează sâmbătă, 31 mai, de la ora 11.30, la sediul său din Plaza de la Lealtad, nr. 3, entreplanta dcha. din Madrid, spectacolul-lectură în spaniolă după povestea ”Ziua în care a fugit” somnul de Victoria Pătrașcu.

”Ce-ar fi dacă, într-o bună zi, somnul ar pleca definitiv?
Și cum ar fi dacă ne-am putea juca la nesfârșit, zi și noapte?
Alex și Ana, cei doi eroi ai poveștii , și-au pus această năstrușnică dorință chiar de ziua lor. Iar ceea ce a urmat… a fost dincolo de orice așteptări!”

Povestea va fi interpretată în spaniolă de actorul Ramiro Melgar, și a fost tradusă de Ricardo Alcantarilla.

Victoria Pătrașcu este absolventă a Facultății de Litere din București. Între 1994-1996 lucrează ca redactor în cadrul Agenției de Presă Rompres, apoi ca documentarist al Redacției de Știri a Televiziunii Române, iar după 2005 ca redactor la revista ”Academia Mămicilor”. În prezent lucrează ca free lancer ocupându-se de conceperea și susținerea de proiecte educaționale.

A colaborat cu articole în diverse reviste: Dilema, Academia Catavencu, Revista Martor. În 2007 a câștigat Premiul II la concursul de dramaturgie pentru copii ”100, 1000, 1000000 de povești”, organizat de Teatrul Ion Creangă, cu piesa ”O poveste cu Bulbuc, care intră în bucluc”.

În februarie 2008 Teatrul Național Radiofonic îi difuzează piesa ”Stejarul pitic, cel mai bun tătic”, piesa selecționată mai apoi la International Children’s and Youth Radio Drama Festival, desfășurat la Bratislava. În 2008 publică la Editura Nemira povestea ”Ziua în care a fugit somnul”, ilustrată de Irina Dobrescu, acesta reprezentând și debutul editorial.

Accesul este gratuit în limita locurilor disponibile.

 

Sursa: Pagina oficială a ICR Madrid

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII