Home Cultural La Madrid „SE ÎNTÂLNEȘTE DOR CU DOR”. Festival folcloric internațional
La Madrid „SE ÎNTÂLNEȘTE DOR CU DOR”. Festival folcloric internațional

La Madrid „SE ÎNTÂLNEȘTE DOR CU DOR”. Festival folcloric internațional

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Sala de teatru a Centrului Cultural La Jaramilla, din Coslada, Avenida de la Constitucion, numărul 47, va fi, în perioada 19-20 septembrie, gazda Festivalului de Folclor Internațional „SE ÎNTÂLNEȘTE DOR CU DOR”, organizat de Federaţia Asociaţiilor de Români din Spania (FEDROM).

FEDROM

Invitații speciali ai acestei manifestări vor fi maestrul Ion Crețeanu, unul dintre ultimii 20 de cobzari autentici ai României, membru al Uniunii Muzicienilor Interpreţi din România şi declarat de UNESCO un Tezaur uman viu și Domnicăi Dolga, o interpretă de muzică populară cu o importantă carieră artistică din zona Bistrița-Năsăud.

Evenimentul va fi deschis cu inaugurarea unei expoziții unde cinci românce își vor expune creațiile din colecțiile personale: Eugenia Mateescu și Ica Tomi (artizanat), Ica Oniga (pictură), Elena Ninerică (artă decorativă) și Nicoletei Kirilă Minca (ceramică și pictură).

Expoziția poate fi vizitată atât sâmbătă, 19 septembrie, cât și duminică, 20 septembrie, între orele 11:00 și 14:30, la Teatrul Jaramilla.

Ion Crețeanu și Domnica Dologa vor susține recitaluri în ambele zile ale festivalului. Alături de ei vor urca pe scenă și artişti români rezidenți în Spania, dar și grupuri folclorice din Bulgaria, Ecuador și Spania.

Sâmbătă, 19 septembrie, vor susține recitaluri Nelu Boboilă, Ionuț Tomoioagă și Nicolae Petriman, acompaniați de formaţia MYSTIC Madrid și grupul folcloric CFB Balcan, din Bulgaria.

Duminică, 20 septembrie, veți putea urmări evoluția Grupului artistic de copii ai asociației ProVitaLex, cu o suita de dansuri populare. Solişti: Monica și Andres Popa-mamă și fiu. Va evolua și grupul „Sal y pimienta” ( grup mixt român- spaniol) compus din: Valentina Florea și Carolina Gonzalez și vor dansa sevillana „La boda de Luis Alfonso”.

Tot duminică va urca pe scenă și Grupul artistic al Asociației Dor Român, din Arganda del Rey cu o suită de dansuri, solist Macedon Botârlă.

Prin intermediul grupului Ballet Ecuadoriano Renacer vom cunoaște o parte din cultura tradițională ecuadoriană.
În cele două zile de festival, spectacolele vor începe la orele 18:00.

Evenimentul a fost sprijinit de Direcția Emigrație a Comunității Madridului, Compania Lider Romproduct Activ și se va desfășura în colaborare cu Primăria Coslada și Institutul Frații Golescu din România.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII