Home Cultural Limbă, cultură și tradiții românești la Universitatea din Alicante
Limbă, cultură și tradiții românești la Universitatea din Alicante

Limbă, cultură și tradiții românești la Universitatea din Alicante

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Aula Magna din cadrul Facultății de Litere al Universităţii din Alicante va fi marți, 3 mai, gazda unor activități culturale dedicate României.

limbă cultură ți civilizație

Evenimentul, aflat la a treia ediţie, este organizat de studenţii români ai universităţii, împreună cu vice-rectoratul de cultură, sport şi politică lingvistică a Facultății de Filosofie şi Litere de la  Universitatea din Alicante și, în colaborare cu  Institutul Cultural Român de la Madrid, Liga Studenţilor Români în Străinătate, departamentul de traduceri şi interpretariat al universităţii şi Consulatul României din Castellon de la Plana.

Pe parcursul întregii zile va avea loc expoziţia documentară „Vestimentația  tradițională din Maramureş”, unde vor fi prezentate fotografii realizate de către Anamaria Iuga în sate din Maramureş şi Ţara Chioarului.

Participanţii vor mai avea parte de un recital de poezie semnat Dinu Flamand, intitulat „Cum sună limba română”.

De asemenea, vor putea lua parte la cursuri demonstrative de limba română, susţinute de profesoara Cătălina Ionescu şi o degustare de produse tradiţionale româneşti.

A doua parte a programului va fi deschisă de o masă rotundă organizată de studenţii de limbă română, care vor discuta despre stagiile de practică, burse şi experienţa studiului în Spania.

Va urma prezentarea „Dracula desde Bram Stoker hasta nuestros dias” (Dracula de la Bram Stoker, până în zilele noastre), susţinută de Vicente Pascual.

Se vor mai desfăşura cursuri demonstrative de limba română alături de profesoara Delia Prodan, iar, în ultima oră de program, va avea loc o tombolă.

Câştigătorii vor primi cărţi în limba română şi produse româneşti.

Traducerile în limba spaniolă vor fi făcute de studenţii Universităţii din Alicante.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII